Nekustamā īpašuma apdrošināšanas kompāniju reitings. preses relīzes

Apdrošināšanas kompāniju skaits Krievijā katru gadu pieaug. Lai samazinātu riskus un izvēlētos pareizo firmu, tika ieviesta reitingu sistēma.

Kā tiek vērtētas apdrošināšanas kompānijas?

Apdrošināšanas sabiedrību uzticamības reitings ļauj klientiem sazināties ar uzticamām organizācijām. Tas atspoguļo apdrošināšanas kompāniju darbību. Lai saņemtu reitingu, apdrošinājuma ņēmējam ir jāatbilst prasībām.

Vērtēšanas kritēriji:

• kapitāla apjoms;
  • uzticamība;
  • apdrošināšanas maksājumu summa;
  • iekasēto prēmiju apjoms;
  • Klientu atsauksmes.

Krievijā tiek veidoti starpposma uzņēmumu saraksti, kas ir visuzticamākie maksājumu ziņā. Eksperti novērtē uzņēmumu pēc šādiem kritērijiem:

• statūtkapitāls;
  • darbības ilgums tirgū;
  • bonusu, preferenču programmu pieejamība klientiem;
  • atsauksmes, kas saskaras ar apdrošināšanas gadījumu.

Datu analīze ļauj novērtēt apdrošināšanas sabiedrības atbildību pret klientiem. Tiek sastādīts specializēto aģentūru maksājumu ticamības vērtējums. Tā veidošanā tiek ņemts vērā patērētāju viedoklis.

Apdrošināšanas kompāniju uzticamības reitings

Apdrošināšanas kompāniju uzticamības rādītājs ir svarīgs un plaši izplatīts Krievijā. Firmas ir ieinteresētas iegūt iepriekš minēto statusu. Tas ir atkarīgs no viņu klientu skaita un ienākumiem. Reitingu sistēma ir stimuls apdrošināšanas kompānijām, lai tās sasniegtu labākus rezultātus.

Uzņēmuma analīzes algoritms uzticamības pakāpes noteikšanai:

• informācijas vākšana. Apdrošināšanas aģentūras pārstāvis atstāj savus datus, darba pārskatus, audita ziņojumu;
  • tiek veikta intervija ar augstāko vadītāju;
  • tiek analizēta saņemtā informācija;
  • reitings tiek noteikts un oficiāli publicēts.

Ja apdrošinājuma ņēmējs nepiekrīt piešķirtajam reitingam, viņam ir tiesības iesniegt apelāciju.

Zīmīgi, ka, pārskatot Krievijas vecākā apdrošinātāja reitingu, RAEX analītiķi to paaugstināja uzreiz par diviem punktiem - tādējādi novērtējot Rosgosstrahh vadības un komandas centienus samazināt zaudējumus, diversificēt aktīvus un uzlabot finanšu rādītājus. "Uzņēmumā ir veikts būtisks darbs, lai samazinātu zaudējumu koeficientu galvenajās darbības jomās un portfelī kopumā, kas pozitīvi ietekmēja reitinga līmeņa pieaugumu," teikts secinājumā. reitingu aģentūra. Saskaņā ar aģentūras secinājumu 2018. gada 31. decembrī Rosgosstrahh pašu kapitāls ir palielinājies par 19,7%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Faktiskais maksātspējas normas lielums ievērojami – 2,6 reizes – pārsniedz normatīvā vērtība. Šos rādītājus pozitīvi novērtē RAEX analītiķi, kā arī uzņēmuma stratēģiskā atbalsta un risku vadības līmenis.

Aģentūra atzīmē "koleģiālu institūciju klātbūtni uzņēmumā, kuru funkcijās ietilpst risku vadība, kā arī atsevišķu nodaļu, kas ir atbildīga par risku pārvaldību".

Tāpat kā iepriekš, Rosgosstrahh darbības lielā diversifikācija gan pa apdrošināšanas veidiem, gan ģeogrāfiski pozitīvi ietekmē reitingu - uzņēmums ir pārstāvēts 82 reģionos. Aģentūru korpuss joprojām ir galvenais pārdošanas kanāls - uzņēmums saņēma 43,7% no iekasētās apdrošināšanas prēmijas, izmantojot apdrošināšanas aģentu tīklu.

“Otrais reitinga pieaugums sešu mēnešu laikā finansiālā uzticamība un uzreiz divas pozīcijas – tas ir ļoti skaidrs apliecinājums tam, ka mūsu uzņēmums ir būtiski nostiprinājies un pārliecinoši atjauno savas pozīcijas tirgū, – uzsver PJSC IC Rosgosstrakh ģenerāldirektors Nikolauss Frei. – Mēs jau esam izgājuši biznesa transformācijas posmu un iegājuši izaugsmes trajektorijā. Esmu pārliecināts, ka augstāks vērtējums mūsu apdrošinājuma ņēmējiem būs papildu apstiprinājums tam, ka viņi ir izdarījuši pareizo izvēli. Potenciālajiem klientiem – vēl viens pierādījums mūsu uzticamībai. Un visiem valsts apdrošinātājiem tas ir nozīmīgs stimuls darba efektivitātes paaugstināšanai un klientu apkalpošanas uzlabošanai.

S&P globālie reitingi

AM Labākais

Skaidrojot Krievijas vecākajai un slavenākajai apdrošināšanas kompānijai Rosgosstrakh piešķirto pozitīvo vērtējumu, AM Best analītiķi atzīmē veselu virkni faktoru, kurus viņi ņēma vērā. Tas jo īpaši ir veiksmīga pretkrīzes programmas īstenošana, lai samazinātu zaudējumu koeficientu OSAGO, kas pēdējo trīs gadu laikā ir pastāvīgi pārsniedzis 100%, diversifikācija apdrošināšanas portfelis un problemātisko aktīvu bilances klīringa.

"Šo pasākumu īstenošana ļāva uzņēmumam pēc trim nerentabliem gadiem, pēc provizoriskiem datiem, saņemt pirmo gada peļņu vairāk nekā 6 miljardu rubļu apmērā," viņš atzīmēja šajā sakarā. izpilddirektors PJSC IC "Rosgosstrakh" Nikolaus Fry.

Piešķirtie reitingi nozīmē, ka AM Best uzskata Rosgosstrahh bilanci par diezgan spēcīgu un stabilu. Analītiķi cita starpā ņēma vērā investīciju portfeļa konservatīvismu, kas pēdējo divu gadu laikā ir būtiski mainījies kvalitātes un diversifikācijas ziņā, tostarp samazinājies ieguldījumu īpatsvars saistītajās sabiedrībās.

"Aktīvu struktūra pilnībā atbilst regulatora prasībām," apstiprināja Nikolauss Frajs. Aģentūra arī vērš uzmanību uz to, ka uzņēmuma saistība ar Krievijas Banku caur Otkritie Bank mātes struktūru var pozitīvi ietekmēt uzņēmuma stabilitāti.

Aģentūra pozitīvi vērtē Rosgosstrahhas stratēģiskā attīstības plāna esamību: “Pēc trīs gadu biznesa apjomu krituma uzņēmums plāno būtisku izaugsmi 2019.-2021.gadā, cerot sasniegt 14% tirgus daļu nedzīvības apdrošināšanas segmentā. Turklāt uzņēmumam ir plāns būtiskai izaugsmei dzīvības apdrošināšanas segmentā, balstoties uz nesen šim mērķim iegādāto specializēto uzņēmumu.

"Esam gandarīti, ka viena no pasaules apdrošināšanas nozares autoritatīvākajām reitingu aģentūrām ir pozitīvi novērtējusi mūsu uzņēmuma jaunākos sasniegumus," sacīja Nikolauss Frajs. - Un mēs uzskatām, ka stratēģisko mērķu īstenošana, konsekventa uzņēmuma biznesa profila uzlabošana, ko godīgi novērtējuši vadošie Krievijas un ārvalstu analītiķi, vēl vairāk nostiprinās mūsu pozīcijas apdrošināšanas tirgus».

OSAGO - sistēma obligātā apdrošināšana civiltiesiskā atbildība, kas paredzēta ceļu satiksmes dalībnieku īpašuma un veselības aizsardzības garantam. Galvenā atšķirība starp OSAGO un KASKO ir fokuss apdrošināšanas polise par trešo personu veselību un transportu, nevis saviem spēkiem, kā tas ir KASKO gadījumā, kas turklāt tiek veikts brīvprātīgi.

Apdrošināšanas tirgū ir ļoti daudz uzņēmumu, kas darbojas saskaņā ar OSAGO standartu. Lielai daļai šādu organizāciju ir ārkārtīgi īss mūžs – tās parādās, cieš zaudējumus, bankrotē un pazūd, vienlaikus uzņemoties atbildību pret klientiem apdrošināšanas gadījums bieži paliek nesamaksāts.

Lai jūs neapdegtu sadarbībā ar negodīgiem apdrošinātājiem, esam sagatavojuši jums OSAGO apdrošināšanas kompāniju reitingu, kam varat bez ierunām uzticēties. Šis apkopojums būs noderīgs ikvienam – sākot no pieredzējušiem autovadītājiem, kuriem beidzas apdrošināšanas polise, līdz jaunpienācējiem, kuri tikai plāno iegādāties savu pirmo auto.

OSAGO apdrošinātāju reitinga sastādīšanas principi

Pirmā lieta, kas jums jāatceras, ir tas, ka jūs varat sadarboties tikai ar apdrošināšanas sabiedrībām, kas ir PCA (Krievijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju savienības) biedri. Tā ir viena no pamata garantijām, ka organizācija nav šaraškas birojs. Par to var pārliecināties oficiālajā PCA mājaslapā, kur ir saraksti, kuros norādīti asociācijas biedri, kā arī to uzņēmumu izlase, kuri ir izstājušies vai izslēgti no PCA, kā rezultātā tiem nav tiesību uz pilnvērtīgu apdrošināšanas darbība.

Izvēlēties labākos no PCA biedru uzņēmumiem ir iespējams, veicot reitingu aģentūru (RA) profila pētījumus. Tās ir privātas organizācijas, kas, vadoties pēc savām metodēm, katru gadu apkopo apdrošināšanas sabiedrību uzticamības reitingus. Interesanti, ka lūgums novērtēt savu darbību sākotnēji nāk no pašiem apdrošinātājiem - tas ir maksas pakalpojums, un analīzei ir nepieciešams milzīgs daudzums finanšu dokumentu, ko reitingu aģentūra var saņemt tikai pēc Apvienotās Karalistes vēlēšanās.

Apdrošināšanas sabiedrība, kuru novērtējusi reitingu aģentūra, saņem noteiktu uzticamības klasi. Tas liecina par to, cik lielā mērā organizācija spēj pildīt apdrošināšanas saistības pret klientiem un segt savas darbības gaitā radušos finanšu izdevumus. Uzticamības klase ir nopietns rādītājs, kam jāuzticas, to ņem vērā pat valsts iestādes IK darbības akreditācijas un regulēšanas procesā.

• "A" klase - augsta uzticamība;
  • "B" klase - vidēja uzticamība;
  • "C" klase - zema uzticamība;
  • "D" klase - tehniskas kļūmes iespējamība;
  • "E" klase - izsniedz uzņēmumiem, kuri ir pasludinājuši par bankrotu, zaudējuši licenci tiesībām uz apdrošināšanas darbību vai likvidētām organizācijām.

To organizāciju virzienā, kurām iedalītas E un D klases, pat nevajadzētu skatīties – sadarbība ar tām neko labu nedos. Vislielāko interesi rada apdrošinātāji ar A, B un ar stiepes uzticamības klasi C. Katra no šīm klasēm ir sadalīta 2 gradācijās ar vienu vai diviem plusiem, kas norāda apdrošinātāja pozīciju savā segmentā.

Piemēram:

• “A++” ir augstākais (izņēmuma) uzticamības novērtējums, ko SC var iegūt, “A+” ir ļoti augsts uzticamības novērtējums;
  • "B++" - pieņemams, "B+" - pietiekams, "B" - apmierinoša uzticamība;
  • "С++" - zems, "С+" - ļoti zems, "С" - neapmierinoša (pirms noklusējuma) uzticamība.

Reitingu aģentūra "Expert RA" analizē apdrošināšanas sabiedrības darbību un izsniedz sertifikātu par noteiktas uzticamības klases iegūšanu, kas ir derīgs vienu kalendāro gadu.

Tomēr, pētot ekspertu aģentūru reitingus, jāņem vērā, ka apdrošināšanas sabiedrības uzticamības līmenis tajās tiek noteikts, analizējot uzņēmuma finansiālo stabilitāti, tas ir, pamatojoties uz to, cik stabili apdrošinātājs izpilda visus savus finanšu rādītājus. saistības ilgtermiņā. Taču tas neko neizsaka par viņa pakalpojumu kvalitāti un pieeju sadarbībai ar klientiem.

Lai iegūtu pilnīgu informāciju kopā ar oficiālajiem reitingiem, ir lietderīgi izpētīt klientu atsauksmes par jūs interesējošo apdrošināšanas sabiedrību. Tāpēc mēs esam atsevišķi sagatavojuši jums apdrošināšanas kompāniju lietotāju vērtējumu 2017 OSAGO, ko mums izdevās izdarīt, analizējot daudzus specializētus forumus un interneta resursus.

Uzticamības vērtējums "Expert RA"

Iepriekš minēti populārākie OSAGO apdrošinātāji starp autobraucējiem, papildus tiem A ++ reitings pieder šādiem uzņēmumiem:

• "Alianse";
  • "RosGosStrakh";
  • "Līgums";
  • "Helios";
  • "Cīrihe";
  • "Gūtas apdrošināšana";
  • "Surgutņeftegaz";
  • Brīvības apdrošināšana.

Jebkuru no šiem uzņēmumiem var apsvērt iespēju iegādāties OSAGO polisi, nebaidoties no rītdienas. Tās ir lielas organizācijas, kuras ir izpelnījušās labu reputāciju un dara visu, lai to apstiprinātu praksē.

1. Rossgosstrakh - maksājumu summa 2016. gadam ir 83 435 839 tūkstoši rubļu.
  2. SOGAZ - 63 913 169 tūkstoši rubļu.
  3. Ingosstrahh - 41 192 947 tūkstoši rubļu.
  4. RESO-Garantia - 40 167 654 tūkstoši rubļu.
  5. Alfa apdrošināšana — 27 930 673 tūkstoši rubļu.
  6. "Piekrišana" - 23 613 700 tūkstoši rubļu.
  7. « VTB apdrošināšana"- 15 888 150 tūkstoši rubļu.
  8. "Alianse" - 14 757 499 tūkstoši rubļu.
  9. "Renesanses apdrošināšana" - 13 032 376 tūkstoši rubļu.
  10. Uralsib - 12 029 059 tūkstoši rubļu.

OSAGO apdrošināšanas kompāniju vērtējums pēc klientu atsauksmēm

Pagājušā gada nogalē interneta resursā IC-Ratings tika veikta apdrošināšanas sabiedrību pakalpojumu patērētāju aptauja, kuras apmeklētāji noteica nākamo apdrošināšanas sabiedrību reitingu 2016. gadā.

1. Alfa apdrošināšana.
  3. "Alianse".
  4. VTB apdrošināšana.
  5. Gūtas apdrošināšana.
  6. Ingosstrah.
  9. "Nacionālā apdrošināšanas grupa".
  10. "Renesanses apdrošināšana".

Ja salīdzinām aģentūras Expert RA oficiālos reitingus un klientu viedokli, kļūst skaidrs, ka pēc to rezultātiem vislabākā reputācija ir uzņēmumiem Alfa Insurance un VSK, ko iesakām sadarbībai visiem autobraucējiem. Mēs ceram, ka mūsu apdrošināšanas sabiedrību reitings 2017 OSAGO jums būs noderīgs!

Sastādot apdrošināšanas sabiedrību reitingus, tiek vērtēti apdrošinātāju finansiālie rādītāji un tautas balsojuma rezultāti. Tāpat tiek ņemts vērā tiesvedības biežums, kurā iesaistītas apdrošināšanas kompānijas, un KASKO noteikumu lojalitāte.

Apdrošināšanas kompāniju ekspertu vērtējums

Apdrošināšanas kompāniju ekspertu reitings (vai apdrošināšanas kompāniju uzticamības reitings) tiek sastādīts, pamatojoties uz cienījamas reitingu aģentūras Expert RA datiem. Nosakot reitingu, tiek vērtēti apdrošinātāju finansiālie rādītāji. Saskaņā ar ekspertu RA klasifikāciju tiek izmantoti šādi novērtējumi:

• Maksimālais uzticamības līmenis.
  • , , Ļoti augsts uzticamības līmenis.
  • , , Augsts līmenis uzticamība.
  • , , Apmierinošs uzticamības līmenis.
  • , , Zems uzticamības līmenis.
  • Ļoti zems uzticamības līmenis.
  • Neapmierinošs uzticamības līmenis.
  • Saistību nepildīšana.
  • Ir ieviesta pagaidu administrācija.
  • Bankrots, licences atņemšana, likvidācija.
  • 3 SC - novērtējums "Maksimālais uzticamības līmenis" (ruAAA): VTB apdrošināšana, Ingosstrakh, SOGAZ.
  • 10 SC - "Ļoti augsts uzticamības līmenis" (ruAA+, ruAA, ruAA-): AIG, AlfaStrakhovanie, Alliance, VSK, MAKS, Renaissance Insurance, RESO-Garantia, Rosgosstrakh, RSHB-Insurance, Energogarant.
  • 13 SK - vērtējums "Augsts uzticamības līmenis" (ruA+, ruA, ruA-): Absolut Insurance, D2 Insurance, Zetta Insurance, Liberty Insurance, Mafin, Medexpress, USC, PARI, Spassky Gates, Surgutneftegaz, Chulpan, ERGO, Yugoria.
  • 10 SK - novērtējums "Apmierinošs uzticamības līmenis" (ruBBB+, ruBBB, ruBBB-, ruBB+, ruBB, ruBB-): ASKO-INSURANCE, Geopolis, EUROINS, Paritet-SK, POLIS-GARANT, Soglasiya, Sterkh, Apdrošināšanas biznesa grupa , Tinkoff Insurance, UralSib.
  • 1 SC — vērtējums "Zems uzticamības līmenis" (ruB+, rub, rub-): Palīdzība.
  • 1 SC - vērtējums "Neapmierinošs uzticamības līmenis" (ruCC): VERNA.

Augsts vērtējums (ruA- vai augstāks) ir uzņēmuma uzticamības atzīšana no ekspertu kopienas puses. Aprakstītais izkārtojums atspoguļo situāciju uz 2020. gada 19. martu.

Apdrošināšanas kompāniju iedzīvotāju vērtējums

Apdrošinājuma ņēmēji vērtē dažādus, nepārprotamus apdrošināšanas sabiedrību darbības rādītājus. Tostarp, piemēram, pakalpojumu kvalitāte, personāla draudzīgums, apkalpošanas ātrums, nepieciešamo dokumentu apstrādes ātrums utt. Tajā pašā laikā reģionālais uzņēmums var iegūt augstu novērtējumu, un liela apdrošināšanas organizācija ar plašu filiāļu tīklu, gluži pretēji, “iet uz mīnusu”.

Apdrošināšanas sabiedrību valsts reitingam ir vairākas iezīmes. Tādējādi apdrošinājuma ņēmēji daudz biežāk dalās sliktā pieredzē, un ir vairāk negatīvu atsauksmju nekā neitrālu vai pozitīvu. Turklāt atsauksmes ne vienmēr ir objektīvas. Dažkārt ziņojumus ar pārlieku emocionālu pieskaņu atstāj apdrošinājuma ņēmēji, kuri paši pārkāpuši līguma noteikumus un savas rīcības rezultātā nav saņēmuši atlīdzību.

Ikviens var ietekmēt nacionālā reitinga veidošanu – tam pietiek atstāt atsauksmi par apdrošināšanas kompānijas darbu.

Apdrošināšanas kompāniju finanšu reitings

Finanšu reitings salīdzina apdrošinātājus, pamatojoties uz statistikas rādītājiem. Finanšu reitings ir balstīts uz oficiālajiem apdrošinātāju ziņojumiem, ko reizi ceturksnī publicē Krievijas Centrālā banka. Tiek ņemta vērā apdrošināšanas pakalpojumu pārdošana juridiskām un fiziskām personām.

Galvenais novērtētais rādītājs ir maksājumu līmenis. Izmaksas likme parāda procentuālo maksu, ko apdrošināšanas sabiedrība izmaksāja gada laikā kā apdrošināšanas atlīdzību. Optimālais maksājumu līmenis Krievijas tirgū ir aptuveni 55-65%.

Ja procents ir pārāk augsts (teiksim, 75% vai vairāk), apdrošināšanas kompānija adekvāti nenovērtē riskus vai būtiski samazina pārdošanas apjomu. Abas situācijas runā par iespējamām apdrošinātāja finansiālām problēmām.

Ja procents ir pārāk zems (teiksim, 40% vai mazāk), apdrošinātājs, visticamāk, ietaupīs uz maksājumiem. Uzņēmums par zemu novērtē apdrošināšanas atlīdzību apmēru vai bieži atsakās maksāt par apdrošināšanas gadījumiem. Šo hipotēzi netieši apstiprina apdrošināšanas sabiedrību tiesaistes reitings. Ja uzņēmums "taupa" uz izmaksām, ir gandrīz droši, ka tajā ir arī liels tiesvedības procents saistībā ar pieteiktajiem zaudējumiem.

Tiesu reitings

Tiesvedības reitings novērtē, cik tiesvedības ar apdrošināšanas sabiedrību veido viens pieteiktais apdrošināšanas gadījums. Apdrošinātāji ne vienmēr iesūdz apdrošinājuma ņēmējus tiesā. Dažreiz pretinieki tiesā ir divi Apdrošināšanas kompānijas. Tāpat finansisti tiesājas ar citiem tiesību subjektiem neapdrošināšanas lietās, piemēram, ar namīpašniekiem vai valsts iestādēm.

Taču prakse rāda, ka lauvas tiesa tiesvedības krīt uz tiesvedību ar apdrošinājuma ņēmējiem. Tieši tāpēc apdrošinātāju tiesas reitings ļauj diezgan precīzi novērtēt tiesvedības iespējamību, piesakot apdrošināšanas gadījumu.

Apdrošināšanas noteikumu lojalitātes reitings

KASKO lojalitātes reitings palīdz saprast, kā uzņēmuma brīvprātīgās auto apdrošināšanas noteikumos ir ņemtas vērā auto īpašnieka intereses. Jo augstāka ir noteikumu lojalitāte, jo mazāka ir to iestāšanās iespējamība strīdīgas situācijas kompensējot zaudējumus.

Vai jums ir jautājumi?

Ziņot par drukas kļūdu

Teksts, kas jānosūta mūsu redaktoriem: